Łatwe przepisy na zrobienie pysznego ciasta

Czy szukasz łatwych przepisów, aby zrobić pyszne ciasto? Tak, prawdą jest, że istnieje wiele ciast dostępnych na rynku, ale wykonanie domowego ciasta jest o wiele lepsze niż zakup jakiegokolwiek gotowego.

Istnieje tak wiele powodów, że trzeba zrobić ciasto domowej roboty, a nie tylko kupić je z rynku.

Powodem jest domowe ciasto jest nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe. Możesz nawet dodać pewne składniki i sprawić, że ciasto będzie nieco inne.

Podzieliłem się kilkoma najlepszymi przepisami na zrobienie pysznego ciasta.

Najlepszy przepis na ciasto czekoladowe:

Składniki:

– 2 filiżanki mąki.

– ½ szklanki kakao w proszku

– 1½ łyżeczki sody oczyszczonej

– ½ łyżeczki soli

– 1 filiżanka cukru

– 2 jajka

– 1/3 szklanki oleju

– 2 łyżki esencji waniliowej

– 2 szklanki gorącej wody

1) Wymieszać mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.

2) Dodać cukier i dobrze wymieszać.

3) Teraz dodać jajka i olej i dobrze wymieszać.

4) Następnie dodać esencję waniliową i dobrze wymieszać.

5) Na koniec dodać wodę i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.

6) Teraz wylać ciasto na patelnię i piec przez około 35 minut.

7) Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 15 do 20 minut.

8) Następnie pokroić ciasto i cieszyć się nim.

Przepis na waniliowe ciasto:

Składniki:

– 1 filiżanka cukru

– 2 szklanki mąki

– ½ łyżeczki sody oczyszczonej

– ¼ łyżeczki soli

– 2 jajka

– ¾ szklanki maślanki

– 1½ łyżeczki esencji waniliowej

– 1 szklanka oleju

1) Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.

2) Następnie dodać cukier i jajko. Dobrze wymieszać.

3) Dodać maślankę i esencję waniliową i dobrze wymieszać.

4) Teraz dodać olej i dobrze wymieszać.

5) Na koniec dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka.

6) Ciasto wylać na patelnię i piec przez około 35 minut.

7) Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 15 do 20 minut.

8) Następnie pokroić ciasto i cieszyć się nim.

Ciasto z mieszanymi jagodami Przepis:

Składniki:

– 2 szklanki mąki

– 2 łyżki proszku do pieczenia

– 1 szklanka cukru

– 1 filiżanka brązowego cukru

– 2 jajka

– 1/3 szklanki oleju roślinnego

– ½ szklanki maślanki

– 1 łyżka esencji waniliowej

– 1 filiżanka świeżych jagód

1) Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i cukier oraz przesiać.

2) Teraz dodać jajka i dobrze wymieszać.

3) Dodać olej i maślankę i wymieszać.

4) Następnie dodać esencję waniliową i wymieszać.

5) Na koniec dodać jagody i wymieszać.

6) Teraz wylać ciasto na patelnię i piec przez około 45 minut.

7) Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 15 do 20 minut.

8) Następnie