Kochane, macie ochotę na coś słodkiego i zdrowego po ciężkim treningu? Odrobina słodkiego uniesienia nikomu jeszcze nie zaszkodziła, a jeśli dodatkowo to samo zdrowie to czemu nie. U mnie w domu ostatnio rekordy popularności bije szarlotka na kruchym cieście i tort rumowy, to ostatnio na prowadzenie wysuwa się owsiana tarta z truskawkami ❤️ Przepis jest banalnie prosty, szybki i genialny. Ciasto zniewala smakiem, onieśmiela konsystencją i wprawia każdego w stan rozmarzenia.

Spód:
100g płatków owsianych rozdrobnionych blenderem
50 ml miodu
50 g margaryny/masła bez laktozy
szczypta stewii
Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą blendera. Masa
wyłożyć tortownice wyłożona papierem do pieczenia ok 22 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 13 min.
Na upieczony i przestudzony chwilkę spod wyłożyć dżem truskawkowy lub malinowy domowej produkcji. (najważniejsze aby był bardzo gesty, stały.

Masa daktylowa:
200 g daktyli namoczonych w ciepłej wodzie
50 g orzeszków ziemnych
1 łyżka masła orzechowego
60 g margaryny/masła bez laktozy
4 łyżki mleka roślinnego
szczypta soli
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i wykładamy na warstwę truskawkową.

Dodatkowo:
Dżem truskawkowy lib malinowy domowej roboty
Kilka kafelków czekolady

Całość ozdabiamy świeżymi truskawkami lub innymi owocami i skrapiamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Wygląda pięknie i smakuje niebiańsko 💕